Ακραία καιρικά φαινόμενα

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειωθηκαν στην περίοχή των Μεσαγγάλων, Kαστρί λουτρού και στα χωριά του Δήμου Τεμπών απο τις πρώτες πρωϊνές ωρες.

Απο μαρτυρίες κατοίκων προκλήθηκαν αρκετές ζημιές και διακοπή ρεύματος απο κευραυνούς και ιδιαίτερα σε χωριά του δήμου Τεμπών.

Σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν και το ρεύμα αποκαταστήτε σε όλες τις περιοχές ..

Επίσης μπορείτε να δείτε live τον καιρό που επικρατεί αυτή τη στιγμή ..

http://mesagala.gr/index.php/el/live-beach-mesagala-kastriloutro.html

 

Γενική πρόγνωση για τις επομενες ώρες:

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και στο Ιόνιο, και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σε περιοχές του Βόρειου και Βορειοδυτικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 25, από 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στο Κεντρικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοιμέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.