info@mesagala.gr        info@kastriloutro.gr       +++
Τετάρτη, Μαϊος 22, 2024

Μεσάγγαλα

Η πνοή και η γεύση της θάλασσας, το άρωμα του βουνού, η γνωριμία με την ιστορία και την παράδοση του τόπου, τα καλντερίμια με τις πέτρινες βρύσες, τα μοναστήρια 17ου και 18ου αιώνα και τα ατελείωτα χτίσματα άλλων εποχών, πραγματικά και πολύτιμα κοσμήματα, προβάλουν μπροστά στον επισκέπτη και χαρίζονται στη μνήμη του ως θεία δώρα. Ο Δήμος Κάτω Ολύμπου εκτός από τις φυσικές ομορφιές που μαγεύουν την καρδιά του επισκέπτη, έχει και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ένα πρόσωπο αντάξιο του παρελθόντος.

 

Άξιες προς επίσκεψη περιοχές τουΔήμου είναι: Τα Τέμπτη με την ξακουστή κοιλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα δεσπόζει το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής λαξευμένο μέσα στο βουνό.

Ακολουθόντας τη ροή του Πηνειού φτάνουμε στο Δέλτα. Η επίσκεψη στην περιοχή μπορεί να θεωρηθεί ως προκαταβολή του Παραδείσου.

Προσβάσιμη είτε με το καραβάκι ( το πλοίο της Αγάπης), είτε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου, είτε με τα πόδια από τα Μεσάγκαλα -ΚαστρίΛουτρό.

 

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν πολλές περιπατητικές διαδρομές που συνδέονται με το αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκό μονοπάτι 02. Διαδρομές πανέμορφες μέσα σε οξιές, πεύκα, βαλανιδιές, καταρράκτες, μοναστήρια και μέρη για ξεκούραση και αφομοίωση όλου του φυσικού πλούτου.

 

Μεσάγκαλα σημαίνει μέσα στην αγκαλιά της θάλασσας.

Σε απόσταση 40 χιλιομέτρων μόλις από τη Λάρισα, αφήνοντας τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό «Παπαπούλι» (εκεί ήταν ο μεθοριακός Σταθμός της Ελλάδας μέχρι το 1913 για περίπου 25 χρόνια), εκτείνονται οι αμμουδερές παραλίες του Δήμου Κάτω Ολύμπου σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων περίπου έως τα όρια του Νομού Πιερίας.

Η παραλία των Μεσαγκάλων χαρακτηρίζεται από την αισθητική και οικολογική της αξία, από τις θάλασσες με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά (με τις γαλάζιες σημαίες) και την ιαματική άμμο που είναι κατάλληλη και για οικογενειακές διακοπές.

 

Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στο Δέλτα του Πηνειού, μέσα στο οποίο έχει δημιουργηθεί από μόνο του, ένα μικρό λιμάνι. Μπορούν επίσης να περιηγηθούν μέσα στο δάσος του Δέλτα και να φτάσουν μέχρι και το χωριό Παλαιόπυργος. Υπάρχουν σημεία οργανωμένης παραλίας. Έτσι, κάνοντας κάποιος τα παραδοσιακά «αμμόλουτρα», γνωστά από το 1830 περίπου, συμβάλλει στη θεραπεία των αρθρώσεων.

Αξίζει να τονιστεί στους ερασιτέχνες ψαράδες πως η περιοχή ενδείκνυται για ψάρεμα. Επίσης στις εκβολές του Πηνειού ποταμού μπορεί κανείς να κάνει κανό και καγιάκ.

 

 

κατασκευη ιστοσελιδων, web development , database systems , e-commerce ,social media marketing , hosting services, KATASKEYI ISTOSELIDON LARISA IPBOX.GR custom applications | SEO experts | sms-marketing | domain names ,web design , IT support Δίπλα στις πεντακάθαρες ακτές του Θερμαϊκού κόλπου εκεί που ο Όλυμπος σμίγει με τον Κίσσαβο βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Ο επισκέπτης αφού χαρεί τα καταγάλανα νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά μπορεί να επισκεφτεί τα ξακουστά Αμπελάκια, τα μαγευτικά Τέμπη, τα επιβλητικά Μετέωρα με τα πολλά Βυζαντινά μοναστήρια καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, το κάστρο του Πλαταμώνα και τον πανέμορφο Όλυμπο. Golden Sun Hotel, Golden Sun Μεσάγγαλα, Μεσάγγαλα, Μεσαγγαλα, Ξενοδοχείο Μεσάγγαλα, Δωμάτια, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Ενοικιαζόμενα δωμάτια